понеделник, 24 октомври 2011 г.

меркантилна е мръсна дума



Меркантилна е мръсна дума, но имам беден речник.

Парите винаги стоят на масата. Независимо дали са в твоето портмоне, в неговия заден джоб или на сигурно – в банката. Парите имат значение. Точно както и размера. Независимо какво можете да чуете жените да казват.

Преди да са минали 10 години и вие да можете да погледнете с умилителна усмивка към плахите и криволичещи или нахално безумни първи стъпки заедно, има един няколкогодишен период на наместване на ръбове. Парите са един от тях. Ако връзката преживее този период е въпрос на обич, лоялност и вярва в другия да прескочите финансовите дупки като един, но до тогава, съжалявам, има един естествен подбор който е в пълна сила.

Преценявам те по критериите, по които преценявам себе си

Аз никога нямам пари. Имам предвид оня куп /както на мен ми изглежда/ за да си купя кола например, или да отида на всички тези невероятни места по света, за които мечатя. Но имам достатъчно, за да си платя наема /в повечето случаи/, за дълги нощи навън /по-рядко от колкото ми се иска/, за цигари, за книги, за да не се боядисвам сама пред огледалото, за парцали и обувки. Не е много, но средностатистически погледнато е един задовлителен резултат. Аз съм го направила сама, благодарение на което в професионалната ми биография се осъвместяват пълни абсурди. И не, никога не е лесно.

Затова няма как да погледнеш сериозно на мъж, който отказва да мине тези абсурди /то е под неговото достойнство, нали разбирате/ и си тъне кротко в мизерия. Не защото не може, а защото не иска, друг път не знае как, но с учудващо упорство не желае и да научи, а понякога просто го мързи.

Да, бе, пич, много ясно, че можеш да живееш както искаш. Но жена, която си е изблъскала пътя до някъде и има идея на къде ще продължи да стърже лакти и пети, няма как да оцени репликата „Ами то е много трудно, никъде не ме искат.” Защото тя никога не я е казвала. И на нея й се е случвало разбира се, но намира начин да се хване за косите и да се издърпа.

 Тя не е твоята майка. Тя не е на този свят за да те спаси.

Когато поиска да отглежда дете, ще си роди такова. И когато това се случва на петия месец заедно и когато тя се развива, а на него нищо не му се случва, имаме проблем. По-странното е, че проблема идва от него. Мъжете все още не са готови да приемат съвет от по-успешната си половинка. Женските съвети, в действителност, в по-голямата си част са мрънкане, но когато бизнес жена, говори за бизнес, това не е същото.

Мъжът не може да приеме работен съвет в леглото. Една жена може да приеме работен съвет и в мина.

Времената са различни, по-видно в приказките, но всъщнсот добиваш рабиране за рамера на промяната чрез случването. Жените могат да с еоправят сами и без да са кариеристки. Те могат да работят достатъчно добра работа, която да ги издържа и без да се борят за професионален връх. Не всички жени искат да са по-добри от мъжете, въпреки че по-силната половинка на човечеството се оплаква от обратното. Но е факт, че в професионален план жените вече се изравняват с мъжете. И тук финансовите шаблони не са актуални към днешна дата, с което мъжете имат проблем да свикнат. Сексуалната революция стисна топките в лакирани нокти. Промяната на финансовият фронт вече им опира ножа в гърлото.

Проблема не е мой, той е твой

И двата пола вече имат сравнително изравенени опции за кариера и заплащане /все още в лек наш ущърб/. Когато нямате години връзка зад гърба си, е нормално по-успешната половинка да дава съвет и да се опитва да размърда другата да поеме половината от съвместният финансов товар. Ако успешен е мъжа, значи жената е мързелива. Ако успешна е жената, значи жената е меркантила или кариеристка. Аз не виждам никаква справедливост в това. Но съм убедена, че ще се опитате да ме оборите.

николета бонева ховрин

Няма коментари:

Публикуване на коментар