четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Топ 6 на неадекватни заглавия за Гълъбин Боевски

Гълъбин Боевски кацна вчера (23.10.2013) на летище София в 14ч. с полет от Париж. През 2011 г. той беше арестуван на летище в Бразилия заради 9 килограма кокаин. През 2012г. получи присъда от 9 години и 4 месеца, които излежаваше в бразилски затвор. Няма официална информация, която да обясни присъствието му в България.

Това може и да е най-важното, но не е най-интересното.

6 позиция

Чувствате ли се изненадани? Кликате ли повече на линкове, които започват с "Изненада!" Много е важен удивителният знак в заглавията. Той ми прилича на вик на помощ. Може би в следващото издание на тълковният речник трябва да фигурира и неговото съвременно второ значение - призив на интернет издания да подкрепите средно тримата редактори в сайта, които се опитват  да генерират трафик, симулирайки неочаквани разкрития, които не разкрили. Новините на Миг нюз, траят само миг (след заглавието е логично да напуснете сайта), но техният слоугън "Новините без цензура" оставя неприятна асоциация, подобна на  тъжен червей, който се опитва да се нахрани с изгнила ябълка.

5 позиция

Чувствате ли се "сензацирани"? Усетихте ли как напрежението градира и изненадата се превръща в сензация, само с един клик? Благодарим на Спорта.бг, че ни информира, кое е най-важната сензация за деня. Все пак днес Волен още нищо не е направил.

4 позиция

Докато до сега си играехме като деца на асоциации, влиза тежката артилерия и вади ново ниво на безцелно словоблудство - ШОК. Да, с главни букви и...удивителна. Шокът е остро животозастрашаващо състояние, характеризиращо се със значително и дифузно снижаване на доставката на кислород и хранителни субстрати до клетките. Надявам се, че вие нямате такива проблеми, но не съм достатъчно добър човек, да кажа същото за авторите. Тук има и второ ниво на неадекватност - има си вестник за тая цел, със същото заглавие, и той не сте вие, драги засададжии. А може и да сте, не съм проверила издателя...

3 позиция

Мълния? Сериозно? Мълния?! Подробности?
Значи, сещам се за един истински случай, който преди няколко години прочетох във вестник ( не си спомням кой). Двама китайци се съдели. Китаец 1 твърдял, че китаец 2 е взел пари на заем от него и никога не му го е върнал. Китаец 2 застанал на свидетелското място и се кълнял, че такова нещо не се е случвало и призовал Бог да го убие с гръм, ако лъже. Бог последвал съвета му, пратил един гръм, който го очистил там където си бил - на свидетелското място.

2 позиция

Смятам, че неадекватността расте правопропорционално с невярната информация. Гълъбин  Боевски може и да е предсрочно освободен, но но ние знаем това, защото официална информация няма. Какво повече да кажа? Подмяната понякога е манипулативна, понякога е платена, а понякога е просто некомпетентна. Вие изберете.

1 позиция

Най-после стигнахме до моето любимо заглавие по темата. Сигурно идеята е да звучи френдли, "по човешки". Резултатът е, че звучи като въпрос на ученик от 3 клас, който не е внимавал много в часовете. Как така се е прибрал Боевски ли? Ами със самолет. От Париж. Всички го написаха вече - вземете да прочетете. Думата "нищичко" няма уважителна причина да присъства в заглавие на която и да е медия, в какъвто и да е формат, в каквато и да е тема, в какъвто и да е контекст. Да не говорим, че и в нормалният разговорен език отсъства. Спрете да се инспирирате от децата си, пратете ги на училище и дори постойте с тях в клас. Може да е полезно.


5 коментара:

  1. Класацията на авторката не е добила особена популярност. Може би защото някой е подвел поредното николетче, че става за нещо. Драга, да анализираш не означава да повтаряш обекта си на анализ, само че с въпросителна накрая. Гледай си прането и фурната и недей писа, че съжденията ти за нищо не струват - елементарни, еднопластови и с претенция, която няма да ти се покрие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за анонимното мнение.Кармата не е анонимна.

      Изтриване
    2. Изповядвам православно християнство, не вярвам в кармата. В таланта обаче да. Той може и да е анонимен. Ти какво заглавие за Боевски предлагаш точно, не видях да си измислила нещо? Ще го направя чело на първа...

      Изтриване
    3. Аз съм християнка и не смятам, че християнството изключва кармата или преражданията. Колко пъти сте вземал причастие? Не, не го правят само католиците, толкова по въпроса за християнството и суеверието.
      Това е топ 6 на неадекватни заглавия за Гълъбин Боевски, както пише и в заглавието на този текст. Той има за цел да покаже какво съм измислила и всичко, което съм измислила по тази тема е вътре.
      Той е поместен в блога ми, той не е поместен във вестник, списание, не е изчетен в тв предаване или превърнат във видео с картинки и не е длъжен да отговаря на критериите и политиката на която и да е медиа. За мен е странно, че получавам такъв коментар от Вас (в случай, че наистина сте Вие), след като издание под Ваше ръководство е препечатвал мой текст без позволение. В последствие получихте правата върху текста, но не и върху използваната снимка, която е част от фотосесия на вестник Капитал.
      Също така не смятам, че талантът е анонимен. Това, че много редактори в интернет издания са принудени от работодателите си да пишат под псевдоними, за да симулират наличие на по-голям екип не намалява таланта им, а го скрива и обижда. Талантът винаги има име.

      Изтриване
  2. Николета, направи ми сандвич.

    ОтговорИзтриване