четвъртък, 15 декември 2011 г.

never trust anyone above 30

Животът на хората над 30 е изграден върху компромиси. Да, супер, много е градивно и да,супер е важно. Обаче ако беше толкова яко, никой никога нямаше да си спомня с въздишка за своите 20.


Колко пъти е било разбивано едно 20 годишно сърце и колко пъти е било разбивано едно 40 годишно сърце? Вие можете колкото си искате да ми разтягате локуми за мъдростта и опита и вероятно ще сте прави. Но вие, същите, с локумите, разкажете ми за първата си любов. Освен ако не сте от актуалните компютърни нърдове, тя 100% е била преди 30. И вие я помните с всичките й подробности, аромати, тайни срещи и малки жестове. И както и да е приключила имате усмивка. Да, любовта на 30 е разумна. Но тя винаги се отключва с компромис. Любовта на 20 е смела, безрезервна, тя прилича на парашутист, който чете упътването след като е скочил. И те прави владетел на света.


Колко работни навици има изградени в един 20 годишен мозък и колко в един 40 годишен? Да, направил си грешки, извадил си поуки, добавил си опит. И равносметката е знание как е трябвало да правиш преди 10 години, това което правиш сега. Обаче сега, времето е друго, хората са други ако щеш и законите са други – каквато и да е твоята сфера, тя те е изпреварила. Иначе защо екипите задължително на половина се състоят от новобранци? В главата им все още няма правилно, все още няма забранено, те мислят по всеобща логика, незачитаща наложените правила преди или сега. Освен ако не са гъзолизци, разбира се. Ама то за това възраст няма. Та, те много често ще имат неприложими, нефункционални или просто наивни идеи, които опита може да сложи в уравнението с положителен резултат. Но без тях схемата е ясна – поне за родителите ни, щото те са я гледали. В крак с времето, едно – друго. Освен това те бачкат ужасно много. Защото все още не са повярвали на своите възрастни колеги, че „няма смисъл”.


Колко енергия има един 20 годишен ентусиаст и колко един 40 годишен? За това сравнение като начало е нужно да намерите 40 годишен ентусиаст. Пожелавам ви успех.




.

1 коментар:

  1. Мацка, случайно ти попаднах на статията и веднага почувствах леко несъгласие с шаблонизирането на хората по възраст.
    Чак дотам да не им вярваш... ВЯРВАЙ!
    Ентусиазма и оптимизма у всеки човек са заложени до определена степен на развитие и могат да бъдат подтиснати/засилени от едни или други обстоятелства.
    Според мен не възрастта е определяща за ентусиазма, а знанието и опита.
    А търсят се по-млади просто защото статистиката на наемане показва това.
    Аз съм м/у 30 и 40 /ха ха/ и не съм анонимен но не съм член на гоогле

    ОтговорИзтриване