петък, 8 юли 2011 г.

Какво трябва да може една жена - Калина Станева



Кой идиот беше казал, че красотата ще спаси света? Сигурно е имал предвид ЖЕНАТА...
Защото жената е по-добре да НЕ може да плюе семки по мачовете и да се раздира от псувни докато любимият й футболен отбор губи, а след това в яростта си да изкърти 5-6 седалки и да ги запокити я, към изморените играчи на терена, я към някой противников фен. И, наистина, по-добре да НЕ може след това, окуражена от съмишленички да смаже челюстта на някой инакомислещ запалянко...
Жената е по-добре да НЯМА нуждата да кара голям, скъп, черен джип, който да чувства като естесвено пордължение на пишката си, най-вече защото няма такава, а това я лишава от доста проблеми...
Жената е по-добре да НЕ може да започва войни, след това да ги продължава, а накрая дори и да не съжалява милионите затрити човешки животи за нещо засягащо единствено и само най- грозно-черните страни на човешкото (или по-скоро мъжкото) его, като алчност и жажда за власт.
Жената трябва да може да НЕ може и да приема това като част от нейната специалност, без да се подтиска от агресивната мъжка упоритост.
Когато е в цикъл, Жената трябва да може да си поплаче дори и само защото си е разляла кафето сутринта, но да е спокойна, когато нервният й колега за пореден път се оитва да й прехвъли отговорността за някоя служебна грешка.
Съпруга, Майка, Гадже, Приятелка, Дъщеря – тя е тази, която дава живот, създава, а не разрушава, защото това просто не е нейната природа. И моля, не я карайте да се състезава с мъжете, защото това състезание е безумно a priori. Да, тя по-бавно ще паркира колата си (а може и изобщо да не успее), но това нито има връзка с цвета на косата й, нито с потенциала й, защото тя просто обича да мисли и да оглежда ситуацията от всички страни. Нещо, не много присъщо на мъжете. И стига сте й говорили за пари, направо й ги дайте, но не защото искате циците й да рязко да заприличат на дини и да материализират лепкавите ви момчешки фантазии, а защото ви е сготвила вечеря, изслушала ви е проблемите  или просто безмълвно се е справила с отглеждането на общото ви дете.
Оставете жената да МОЖЕ, като й дадете време, спокойствие и свобода да насочи съзидателната си сила, там, накъдето сметне за добре, пък дори и това да е управлението на строителна фадрома. Защото моженето идва с искането. Нека Жената да МОЖЕ ДА ИСКА просто да бъде себе си!

Всъщност, това което може трябва да може жената е просто да не е мъж... Нейната роля е да създава и пресъздава себе си, децата си и света. 

Калина Станева

2 коментара:

  1. Леле, Калина, наистина си се разлютила! Много пикантен текст, но и много приятен за консумиране.

    ОтговорИзтриване
  2. 4e koi go iska ot vas da budete muje samo 6e sa precakate

    ОтговорИзтриване