вторник, 19 юли 2011 г.

сами сме си виновни


Всички жени се оплакват, че мъжете не знаят какво искат. Че на тях не може да се разчита. Че те са непостоянни. И това е причината за всички прекрасни свободни жени. Но така ли е наистина?

Всички те имат в историята си купища ненаписани бестселъри за жени, които преследват тотално неориентирани мъже. Не, това не потвърждава тезата им. Защото ако отместите камерата леко вдясно, ще забележите седалките на „неудачниците”.  Така ги наричаме, защото те не участват в основната история. Те са онези симпатични и не дотам мъже, които са били изхвърлени от леглото на главната актриса. „Прекалено висок”, „прекалено нисък”, „твърде сериозен”, „иска деца веднага”, „не иска деца въобще”..е добихте представа за безумието. Проблема идва от там, че това конкретно безумие се нарича правило, защото е практика.

Не, не бързайте да кажете, че не сте от тези жени, че не сте отхвърлили един съвсем качествен мъжки екземпляр съвършено подходящ за разплод и домашно огнище за да търчите с потрошени токчета след поредния хулиган. Знам, че сте. Добре де, може да не сте бягали след него, но е било защото не ви стиска, 100% сте мечтали да имате топки да го на направите.

Въобще не е вярно, че няма мъже. Има! Някои от тях дори са красиви! Да, добрият външен вид се среща по-рядко от доброто чуство за хумор, съжалявам, количеството определя важността. Признайте си го, спестете ми куртоазията.

Та, има качествени мъже. Свободни, забавни, красиви, готови да надянат халката на един конретен пръст и след това умело да го използват за да ви накарат да крещите от удоволствие. Защо тогава повечето жени  бягаме от тях?

Истината, мили дами, е че ние сме още по-жестоко неориентирани от тях. Някак е изключително удобно да застанеш до дявола и да кажеш, ама аз съм светица. Вземи си едно добро момче и се погледни в огледалото. Ореолът ти май се размза заедно със снощният грим и недобре измитата сперма от коремчето ти. Поне да помнеше чия е.

Не че лошо. Всеки си има начини на забавление, начин на живот и право да го избира. Въпроса е да понесе отговорността за него. Ние сме сами, защото всъщност така е по-изгодно, защото няма мъж който да угоди на всичките ни изисквания едновременно.

Помня веднъж пътувахме с една приятелка и нейният баща и той ни го обясни много ясно и просто – „Виждате ли това дърво? То е иглолистно. Виждате ли другото? То е широколистно. Няма трето, не може половината да е с иглички а от другата да има големи листа. А уви, така като ви слушам, това искате вие.”

Но моля ви, не ми вярвайте сляпо:
Извадете бележник и химикал. Напишeте имената на последните 5 мъже, с които сте отхвърлили. Срещу всяко едно от тях напишете трите неща в него, които бихте казали, че са най-добрите му качества.

Сега напишете имената на последните 5 мъже, които сте искали, но не сте успели да задържите до полата си. Срещу всяко едно от тях напишете 3те най-ужасни черти от характера му.

Отидете в другата стая и изпушете една цигара или изяжте един саднвич /въпрос на цивилизационен избор между другото/.
Върнете се и разменете местата на групите. Не притежават ли мъжете които сте отхвърлили качествата, които бихте искали да притежават мъжете, които са ви избягали?

Ако съм се объркала - извинете ме,.
Ако съм права, еми аз ви казах.


николета бонева ховрин



6 коментара:

  1. добре превеждаш

    ОтговорИзтриване
  2. съжалявам всички вас еманципирани същества, никога няма да опознаета истинската любов, без разделение между жени и мъже. Ще си останете вечно пишещи и търсещи, но за съжеление сърцата ще ви бъдат вечно затворени, а умовете ви, ще ви пречат да живеете в хармония.

    От един, който те видя в друга светлина, която и ти самата не допускаш, може само да съжаляваш за това.

    ОтговорИзтриване
  3. еманципацията няма нищо общо с търсещите и пишещите хора, във всички епохи има същества, които откриват своето щастие във вървене по избран път, а не в достигането на някаква, била тя и "светла" цел. щастието има различни определения, важното е всеки да знае своето определение и да е в комфорт с него, без да казва на другите как да живеят :)

    ОтговорИзтриване
  4. "съжалявам всички вас еманципирани същества, никога няма да опознаета истинската любов, без разделение между жени и мъже" WTF?! Значи, викаш, само не-еманципираните жени ще познаят истинската любов или само тези жени, които не правят разлика между половете така ли? ХАХАХАХАХА Струва ми се, че някаква фрустрация има в този коментар...Явно не ти върви с жените. Следващия път си избери някоя не-еманципирана, която с отворено сърце ще изслуша проблемите ти и с отворено сърце ще ги приеме като свои. В този блог, съвсем очевидно, няма нищо за теб.

    ОтговорИзтриване
  5. Еманципацията сама по себе си е хубава дума, но доколкото разбирам от контекста на останалото, написано от Анонимен, не мисля, че това е точната дума, която е искал да използва. До някъде си мисля, че разбирам за кои пишещи хора говори - изцяло завладени от силата на ума си хора, свръх-егоцентрици, затворени за истинските усещания - хармония, любов, разбирателство, взаимност. Само че, според мен, липсата на его може единствено да дойде след изминаване на пътя за развитие на свръх-егото, защото липсата е отвъд него. Не може да си някакъв мухльо, чието его гравитира около нулата и изведнъж да преминеш в минусовата скала. Лишеният човек никога не може да бъде духовно богат, просто няма как.

    ОтговорИзтриване