вторник, 3 януари 2012 г.

ние сме стадо, те са група

Жените са стадо, мъжете са гурпа. Къде е разликата? Групата има общи интереси. Стадото е просто много сходни индивиди на едно място. Никой не казва група овце, казват стадо овце. Никой не казва стадо алпинисти, казва се група алпинисти.

Ако някой външен човек запрати упрек, стол или зелева сърма към член на групата, тя ще го защити. Ако човек запрати поглед, изрчение или тежък оловен предмет към част от стадото то ще се разбяга.

Но тук имаме един особен вид на обратна еволюция. Жените не просто ще се отдръпнат от нароченият, те ще го заплюят. Защото той е виновен да бъде целен, той е избран, независимо по каква причина да бъде заклеймен, затова той не е един от тях.........вече.

Какъв им е проблема?

Би било прекалено елементарно да кажем, че го се обръщат срещу жигосаният просто от ревност. Което въобще не означава, че е грешно. Просто не е достатъчно. Защото жените все пак са малко по-сложно устроени, не че им помага, просто е факт.

Вземаме малко самочувствие, малко ревност, малко клю-клю и малко злонамереност маскирана под добри порядки и морални намерения. Смесваме ги и получаваме един всъщност доста просто работещ механизъм.

Скоба: сложно устроен, просто работещ, отново за разика от мъжете вмето да минем по правия път, избираме лабиринта, за да стигнем от същата изходна точка до същата финална точка, само че много по мъчително.

Има drama queen. Няма drama king.

Обикновено един мъж не сваля гаджето на приятеля си. Обикновено една жена флиртува с гаджето на приятелката си. Не че толкова държи да си тръгне с него, просто иска внимание.
Обикновено жените се дразнят, когато само една жена бъде забелязана от компанията. Обикновено мъжете дават съвети на единствения забелязан от компаниуята как да се възползва от това..

Дребни на пръв поглед разлики. Натрупайте ги и ще видите че те предствляват множество миниатюрни камъчета пред пистовия мотор, упавляван от жена. Натрупайте ги и ще видите група мъже, строящи път пред каруца, управлявана от мъж. Не, не стоящи, впрегнати, по своя воля...

Заслужава си да се обзаложиш кой ще финишира пръв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар