сряда, 5 март 2014 г.

Съобщение от Личният състав на бригата надводни кораби Украйна


Публикувам целия текст на тяхното обръщение:

Ние, военните моряци от Украинския флот, внимателно изслушахме позицията на и мислите на президента на Руската федерация В.В. Путин, огласени по време на неговата пресконференция, проведена в Москва на 4 март 2014 г.

По време на срещата, говорейки с журналист от агенция „Ройтерс“, президентът на Русия тънко подметна, с присъщата за дипломатите способност да отбягват отговорите. Но ние сме военни, и както е известно, за нас е присъща способността да говорим и действаме истински, след като дипломатите са изчерпали своите доводи.

Изхождайки от това, ние смятаме, че имаме правото да обвиним президента на Руската федерация в откровена лъжа. Лъжа, която засяга непосредственото участие на Въоръжените сили на Руската федерация в събитията от последните няколко денонощия се развиват на територията на автономната република Крим в град Севастопол.

В настоящия момент военните кораби от ВМС на Украйна „Тернопол“ и „Славутич“, намиращи се в залива на Севастопол, са блокирани от бойни кораби на Черноморския флот на Руската федерация, на всеки от които се намират подразделения на морската пехота, въоръжени с автомати и съответната екипировка.

Напомняйки бележката на господин Путин В.В. За това, че подобна униформа и снаряжение може да се купи във всеки магазин, използваме случая да се поинтересуваме в кой точно, както и къде в нарушение на украинското законодателство може да се купят автомати, бойни пистолети и гранатомети. Заедно с това напомняме, че нито едно от подразделенията на въоръжените сили на Украйна, дислоцирани в Крим, останало вярно на чувството за дълг и воинската клетва за вярност към украинския народ не е предало и педя от територията на военните части и поверените им оръжия.

В отговор на всичките инсинуации, мръсния поток от лъжлива информация от устите на нечистоплътни политици и подкупените от тях журналисти, ние: офицерите, мичманите, старшините и матросите от ВМС на Украйна открито заявяваме, че честно и до край ще изпълним своя воински дълг, защитавайки своята страна и народа на Украйна, както сме го правили във всичките години след обявяването на независимостта, не заради длъжности и заплати, а затова, защото това е нашата страна и за нас е скъп животът на всеки човек, живеещ на тази земя, без значение от неговата националност.

Личният състав на бригата надводни кораби
4 март 2014 г., Севастопол
    


Няма коментари:

Публикуване на коментар